لیست اختراعات همایون حسین زاده صحافی
در بسياري از گونه هاي پرورشي، جنس ماده نسبت به جنس نر داراي رشد بهتري بوده و در زمان مشخص اندازه بزرگتري دارد، بعلاوه در برخي از گونه ها قبل از رسيدن به اندازه بازاري بالغ مي شوند. از اين رو علاقه فراواني در توليدكنندگان براي توليد جمعيت تمام ماده به وجود مي آيد. در اين اختراع سعي گرديده است با استفاده از هورمون 17بتا استراديول ، جنسيت لاروهاي قزل آلاي رنگين كمان كنترل شده و يك جمعيت تك جنس ماده از قزل آلاي رنگين كمان توليد گردد و مشخص شد كه دوز بهينه اين هورمون كه به عنوان استروژن در اين تحقيق مورد استفاده قرار گرفته است ،براي توليد جمعيت تمام ماده قزل آلاي رنگين كمان از بين چهار تيمار هورموني، تيمار40 ميلي گرم بر كيلو گرم غذا (40 mg/kgf) داراي � جمعيت ماده بوده و بالاترين رشد را در مقايسه با تيمارهاي ديگر داشته است. بدين ترتيب دوز اشاره شده از اين هورمون براي تغيير جنسيت و توليد جمعيت ماده ماهي قزل آلا تعيين مي گردد.
از آنجا كه هم اكنون تنوع گونه اي كپور ماهيان در مزارع گرمابي كشور محدود به كپور ماهيان چيني مي باشدو از طرفي ميزان توليدحدود5/3 تن در هكتار است، لذا به منظوربررسي امكان سازگاري و تنوع سبد مصرف با استفاده از ايجاد تنوع گونه اي در مزارع گرم آبي و استفاده از تمامي سطوح و لايه هاي غذايي محيط آبي اقدام به واردكردن يك گونه كپور ماهيان بومي از كشور هند با نام مريگال(Cirrhinus cirrhosus) گرديد. لازم به ذكر است كه كپور ماهيان هندي در اين موقعيت جغرافيايي از كره زمين تا كنون گزارش نشده و براي اولين بار به سرزمين جمهوري اسلامي ايران و به منظور تنوع بخشي به سبد مصرف ماهي هاي پرورشي و نيز بهره وري در توليد با انتخاب گونه ها و تراكم ها بصورت توامان با كپور هاي معمولي و چيني از سال 1373 معرفي شده اند . اهداف اصلي شامل بررسي امكان بومي شدن كپورماهيان هندي با شرايط اقليمي خوزستان و گيلان ،افزايش تنوع گونه اي در پرورش كپور ماهيان بصورت توام ،تعيين نرماتيو هاي پرورش توام كپور ماهيان چيني و هندي بوده است. بدين منظور بچه ماهيان مذكور از هندوستان وارد كشور شد و به مركز تحقيقات شيبان در خوزستان و ايستگاه استانه اشرفيه ( استان گيلان) منتقل ميگردند و در سه تيمار و سه تكرار در طي مـدت 7 مـاه (يكدوره پرورش) پرورش داده ميشوند. و در سال دوم طرح، براي تعيين بهترين تركيب كشت توأم اين ماهيان با كپور ماهيان چيني اقدام به پرورش آنها در چهار تيمار و سه تكرار شد. درمجموع مطابق نتايج بدست آمده در اين تحقيق كپور ماهي هندي مريگال توانائي سازگاري، رشدورسيدن به وزن بازاري در شرايط آب و هوايي استان هاي گيلان و خوزستان را دارند.
از آنجا كه هم اكنون تنوع گونه اي كپور ماهيان در مزارع گرمابي كشور محدود به كپور ماهيان چيني مي باشدو از طرفي ميزان توليدحدود5/3 تن در هكتار است، لذا به منظوربررسي امكان سازگاري و تنوع سبد مصرف با استفاده از ايجاد تنوع گونه اي در مزارع گرم آبي و استفاده از تمامي سطوح و لايه هاي غذايي محيط آبي اقدام به واردكردن كپور ماهي بومي از كشور هند با نام روهو(Labeo rohita ) گرديد. لازم به ذكر است كه كپور ماهيان هندي در اين موقعيت جغرافيايي از كره زمين تا كنون گزارش نشده و براي اولين بار به سرزمين جمهوري اسلامي ايران و به منظور تنوع بخشي به سبد مصرف ماهي هاي پرورشي و نيز بهره وري در توليد با انتخاب گونه ها و تراكم ها بصورت توامان با كپور هاي معمولي و چيني از سال 1373 معرفي شده اند . اهداف اصلي شامل بررسي امكان بومي شدن كپورماهيان هندي با شرايط اقليمي خوزستان و گيلان ،افزايش تنوع گونه اي در پرورش كپور ماهيان بصورت توام ،تعيين نرماتيو هاي پرورش توام كپور ماهيان چيني و هندي بوده است. بدين منظور بچه ماهيان مذكور از هندوستان وارد كشور شد و به مركز تحقيقات شيبان در خوزستان و ايستگاه استانه اشرفيه ( استان گيلان) منتقل ميگردند و در سه تيمار و سه تكرار در طي مـدت 7 مـاه (يكدوره پرورش) پرورش داده ميشوند. و در سال دوم طرح، براي تعيين بهترين تركيب كشت توأم اين ماهيان با كپور ماهيان چيني اقدام به پرورش آنها در چهار تيمار و سه تكرار شد. درمجموع مطابق نتايج بدست آمده در اين تحقيق كپور ماهي هندي روهو توانائي سازگاري، رشدورسيدن به وزن بازاري در شرايط آب و هوايي استان هاي گيلان و خوزستان را دارند.
ماهي سيچلايد ايراني يكي از ماهياني است كه منحصر به ايران بوده و در هيچ كجاي دنيا يافت نمي شود. به منظور حفظ گونه مذكور و جلوگيري از انقراض آن، پروژه حاضر در تكميل اختراع قبلي با عنوان فرآيند تكثير و پرورش ماهي سيچلايد ايراني، تعدادي مولد از محل زيست طبيعي آنان واقع در استان هرمزگان صيد و به آكواريوم منتقل شدند. ماهيان پس از سازگاري با شرايط جديد، با استفاده از شوك دمايي كاهشي، شوك غذايي (كاهش غذادهي)، شوك افزايش دمايي، شوك شوري و شوك نوري تكثير كرده و از طريق طبيعي موفق به القاي اوولاسيون و حفظ اين گونه گرديديم.
گياه دريايي قهوه اي كه به وفور در سواحل جنوب كشور به عنوان يك دوريز از دريا و همچنين در مقادير بسيار بيشتر با قابليت برداشت از دريا در مناطق جذر و مدي وجود دارد طي فرآيند استاندارد شستشو و خشك و پودر گرديده به جاي بايندر هاي تجاري شيميايي و همچنين پرميكس هاي ويتامينه و مواد معدني قابليت بالايي در جيره غذايي ميگوي پاسفيد غربي نشان داد بهره گيري از اين گياه علاوه بر حفظ محيط زيست مناطق جنوبي كشور كه در اثر تجمع اين گياه و عفوني شدن آن مشكل ساز مي گردد، به كاهش هزينه هاي توليد جيره و در نتيجه كاهش هزينه هاي توليد محصول ميگو انجاميده ، استفاده از تركيبات شيميايي – تجاري گران قيمت غير دوستدار محيط زيست را كاهش خواهد داد. مدعيان حاضر ضمن انجام تحقيق درخصوص جايگزيني سطوح مختلف اين ماده ارزشمند در جيره غذايي ميگو پا سفيد، بعد از موفقيت در فرآيند ثبت اقدام به بسته بندي تجاري اين محصول براي اولين بار در كشور خواهند نمود.
از آنجا كه هم اكنون تنوع گونه اي كپور ماهيان در مزارع گرمابي كشور محدود به كپور ماهيان چيني مي باشد و ازطرفي ميزان توليد حدود 3/5 تن در هكتار است. لذا به منظور بررسي امكان سازگاري و تنوع سبد مصرف با استفاده از ايجاد تنوع گونه اي در مزارع گرم آبي و استفاده از تمامي سطوح و لايه هاي غذايي محيط آبي اقدام به وارد كردن سه گونه كپور ماهيان بومي از كشور هند با نام كاتلا (Catla catla) روهو (Labeo rohita) و مريگال (Cirrhinus cirrhosus) گرديد. لازم به ذكر است كه كپور ماهيان هندي در اين موقعيت جغرافيايي از كره زمين تاكنون گزارش نشده و براي اولين بار به سرزمين جمهوري اسلامي ايران و به منظور تنوع بخشي به سبد مصرف ماهي هاي پرورشي و نيز بهره وري در توليد با انتخاب گونه ها و تراكم ها بصورت توامان با كپور هاي معمولي و چيني از سال 1373 معرفي شده اند. اهداف اصلي شامل بررسي امكان بومي شدن كپور ماهيان هندي با شرايط اقليمي خوزستان و گيلان, افزايش تنوع گونه اي در پرورش كپور ماهيان بصورت توام تعيين نرماتيوهاي پرورش توام كپور ماهيان چيني و هندي بوده است. بدين منظور بچه ماهيان مذكور از هندوستان وارد كشور شد و به مركز تحقيقات شيبان در خوزستان و ايستگاه آستانه اشرفيه (استان گيلان) منتقل مي گردند.در سه تيمار و سه تكرار در طي مدت 7 ماه (يكدوره پرورش) پرورش داده مي شوند و در سال دوم طرح, براي تعيين بهترين تركيب كشت توام اين ماهيان با كپور ماهيان چيني اقدام به پرورش آنها در چهار تيمار و سه تكرار شد. در مجموع مطابق نتايج بدست آمده در اين تحقيق كپور ماهيان هندي توانائي سازگاري, رشد و رسيدن به وزن بازاري در شرايط آب و هوايي استان هاي گيلان و خوزستان را دارند.
ماهي معمولا در كار گاه هاي تكثير بصورت انبوه توليد مي گردند. يكي از مشكلات اساسي در تكثير ماهي موضوع رشد اندام هاي جنسي بوده كه در مديريت زمان تكثير بسيار موثر است. كارگاه هاي تكثير ماهي در شرايط فعلي بر اساس روند رشد تخمدان ماهي ها برنامه ريزي تكثير را تنظيم نموده لكن در بسياري از موارد از جمله كار گاه هاي تكثير ماهيان زينتي موضوع نا هماهنگي رسيدگي تخمدان در ماهي هاي مولد باعث صرف هزينه هاي زيادي مي گردد ( تعداي ماهي در يك زمان و تعداد ديگر در زمان ديگر به توليد مثل مي رسند) . در بسياري از كارگاه هاي پرورش ماهي مديريت توليد مثلي مولدين حائز اهميت بوده وبا كنترل روند رسيدگي اووسيت ها و تخمدان مي توان دربسياري از مراكز تكثير هماهنگي روند توليد مثلي را بر قرار ساخته و از هزينه هاي اضافه جلوگيري نمود . با بكار گيري عصاره گياه پنج انگشت مي توان به كنترل فيزيولوژيك توليد مثل ماهي ها پرداخته و زمان تخم ريزي ماهي هاي مولد در كارگاه هاي تكثير را كنترل نمود. اين عمل صرفه جويي اقتصادي را براي مديران كار گاه ها از منظر كاهش هزينه هاي تكثير و نيروي كارگري و نيز مدت زمان فعال بودن كار گاه ها و افزايش راندمان مربوط به فضاي كارگاه تكثير را به دنبال دارد. \\\\\\\\\\\\\\\\tلازم به ذكر است كه اين اختراع قابليت توسعه به تمامي كارگاه هاي تكثير و ماهيان كشور را داراست. استفاده از نتايج اين طرح امكان اعمال مديريت مناسب تر تكثير را مسير نموده و قابليت بكارگيري و انتقال دستاورد به تمام استانهاي مستعد را مهيا مي سازد.
موارد یافت شده: 9